tank_foitites

Την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016  το σχολείο μας τίμησε τους νεκρούς των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973. Στον εορτασμό  για την 43η επέτειο διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο μια σεμνή γιορτή όπου οι μαθητές μέσα από κείμενα, ποιήματα και προβολή video φώτισαν με τρόπο εναργή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου καθώς και τη μαύρη περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Εξαίρετη ήταν η παρουσία της χορωδίας μας, η οποία συμμετείχε και στην επετειακή εκδήλωση του Δήμου μας στην αίθουσα Μίκης Θεοδωράκης αποσπώντας καλές κριτικές και πολλά χειροκροτήματα.

Στην εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου τα νιάτα της πατρίδας μας έδωσαν το μεγάλο παρών με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου καθιερώνοντας την 17η Νοεμβρίου ως γιορτή της Νεολαίας και θυμίζοντας σ΄ όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες.

Τα συνθήματα της εξέγερσης που εξέφραζαν τα αιτήματα του λαού μας,  μιλούσαν για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Για την πραγμάτωση αυτών των πάντα επίκαιρων αιτημάτων, απαιτείται η συνεχής προσπάθεια όλων μας και ο αγώνας της νέας γενιάς για μόρφωση και πολιτισμό.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη συμμετοχή του σχολείου μας στην τοπική εκδήλωση για την 17η Νοεμβρίου στην αίθουσα “Μίκης Θεοδωράκης”.

m

n

   j