30/09/2023

Στο σχολείο μας θα δημιουργηθεί την τρέχουσα σχολική χρονιά Όμιλος Σχολικής Διαμεσολάβησης. Ο θεσμός της Σχολικής Διαμεσολάβησης εφαρμόζεται δειλά στα σχολεία τα τελευταία χρόνια ως τρόπος επίλυσης των σχολικών συγκρούσεων. Οι μαθητές/μαθήτριες που θα συμμετάσχουν στο Όμιλο της Διαμεσολάβησης θα εκπαιδευτούν στην ενεργητική ακρόαση με σκοπό την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των συγκρουόμενων μελών βασιζόμενοι/ες στις βασικές αρχές της Διαμεσολάβησης: την εμπιστευτικότητα, ουδετερότητα, αμεροληψία, σεβασμός στη διαφορετικότητα και αποδοχή.

Για το σχολείο τα οφέλη είναι πολλαπλά: ηρεμία, βελτίωση της σχέσης εκπαιδευτικών και παιδιών, δημιουργία θετικού κλίματος μεταξύ των μαθητών/μαθητριών, μείωση αντικοινωνικής συμπεριφοράς ή/και περιστατικών εκφοβισμού κ.π.α.  Για τα παιδιά η εκπαίδευση της Διαμεσολάβησης είναι ένα μαγικό ταξίδι στην αυτογνωσία, αυξάνει την αυτοπεποίθηση και βελτιώνει την επικοινωνία. 

Οι συναντήσεις θα γίνονται εκτός ωραρίου σχολείου, σε συνεννόηση με τους μαθητές/μαθήτριες. Οι υπεύθυνες εκπαιδευτικοί του προγράμματος είναι η κα Θάνου Παρασκευή και η κα Αληζώτη Αθανασία.