25/09/2023

Η θεατρική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Αργυρούπολης, στις 06/09/2023, αποδεχόμενη την πρόσκληση του Δήμου Κηφισιάς, παρουσίασε μια 8λεπτη δραματοποίηση του ποιήματος με τίτλο “Τι λοιπόν” του ποιητή Γεωργίου Δροσίνη, στις εκδηλώσεις για την ένταξη του δημοτικού κοιμητηρίου Κηφισιάς στις πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Την ομάδα αποτελούσαν 17 μαθητές και μαθήτριες του σχολείου, οι οποίοι ζωντάνεψαν στην ελληνική και γαλλική γλωσσα το εμβληματικό αυτό ποίημα του Δροσίνη, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο κοιμητήριο του Δήμου Κηφισίας. Την επιμέλεια είχαν από το σχολείο μας οι καθηγήτριες κα Κουφοπαντελή και κα Τάκη. Το σχολείο μας δέχτηκε συγχαρητήρια επιστολή ενώ η δράση μας προβλήθηκε στον τοπικό τύπο, με εξαιρετικές κριτικές για την παρουσία των μαθητών μας.

Η Διευθύντρια του Γυμνασίου Δροσιάς, κα Πολίτη, έδωσε συγχαρητήρια με το ακόλουθο μήνυμα:

Αγαπητοί συνάδελφοι,
Επιθυμώ να σας συγχαρώ για τη χτεσινή παρουσία των μαθητών του σχολείου σας στις εκδηλώσεις για την ένταξη του Κοιμητηρίου Κηφισιάς στις Πολιτιστικές διαδρομές του Συμβουλίου της Ευρώπης.Αξίζουν συγχαρητήρια στις κυρίες Κουφοπεντελή και Τάκη για το στήσιμο του δρώμενου, στους μαθητές σας, που, εκτός σχολικού χρόνου και μακριά από την πόλη τους, μετακινήθηκαν για την παράσταση αυτή. Δεν θα μπορούσε κανείς να μην αναφέρει τη στήριξη των γονέων και προφανώς της Διεύθυνσης του σχολείου σας.
Ευχαριστούμε για την παρουσία σας,
Ρένα Πολίτη,Φιλόλογος Γαλλικής,Διευθύντρια στο Γυμνάσιο Δροσιάς