Τιμώντας  την ηρωική εξέγερση του Πολυτεχνείου, το σχολείο μας διοργάνωσε γιορτή για την 17η Νοεμβρίου, η οποία πραγματοποιήθηκε λόγω της κακοκαιρίας της Παρασκευής τη Δευτέρα 20 Νοεμβρίου.

Η επέτειος του Πολυτεχνείου έχει καθιερωθεί στην κοινή συνείδηση ως σημείο αναφοράς του αντιδικτατορικού αγώνα και αποτελεί γιορτή μνήμης και εγρήγορσης, καθώς τιμούμε  όλους αυτούς, τους επώνυμους και ανώνυμους, που αγωνίστηκαν και έπεσαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας.

Οι νέοι της γενιάς του Πολυτεχνείου με το σύνθημα «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία», κατάφεραν να αφήσουν την πιο ισχυρή παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές να συνεχίσουν τον αγώνα τους για ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον. Κι αυτό προσπάθησαν να περάσουν ως μήνυμα οι υπεύθυνες της γιορτής κα Κεμανετζόγλου και κα Συνοδινού καθώς και η μουσικός μας κα Βλησσίδου με τα ποιήματα, τα πεζά, τα τραγούδια και το ωραίο οπτικοακουστικό υλικό,  σηματοδοτώντας παράλληλα την εξέγερση του Πολυτεχνείου ως κορυφαία στιγμή της αντίστασης του ελληνικού λαού εναντίον της απεχθούς τυραννίας.

Και του χρόνου

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη γιορτή.

 

Η υπεύθυνη της γιορτής κα Συνοδινού
Η χορωδία μας επί το έργον.. Διακρίνονται η μουσικός μας κα Βλησσίδου και η υπεύθυνη της γιορτής κα Κεμανεντζόγλου.