Εγκαίνια αναβαθμισμένου εργαστηρίου πληροφορικής

Την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η τελετή εγκαινίων του νέου υπερσύγχρονου εργαστηρίου πληροφορικής του σχολείου μας. Την κορδέλα έκοψε ο Δήμαρχος Ελληνικού –  Αργυρούπολης κος Γιάννης Κωνσταντάτος,   παρουσία του Διευθυντή του σχολείου, κ. Αργυράκη Δημήτρη, επίτιμων καλεσμένων, καθηγητών και μαθητών του σχολείου. Τη χρηματοδότηση της αίθουσας ανέλαβε ο Δήμος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου μας.

Ο Δήμαρχος, ένθερμος υποστηρικτής της σχολικής κοινότητας, στην ομιλία του υπογράμμισε ότι η πρωτοβουλία αυτή θα έχει και συνέχεια εκ μέρους του Δήμου.  Απώτερος στόχος είναι όλα τα σχολεία της πόλης μας να είναι άρτια εξοπλισμένα με τις κατάλληλες υποδομές, ώστε να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες τεχνολογίες της πληροφορικής και της επικοινωνίας, εκπαιδεύοντας κατάλληλα τη νεολαία.

Ο Διευθυντής του σχολείου μας, αφού ευχαρίστησε θερμά όσους  συνέβαλλαν  στην υλοποίηση αυτής της δράσης, μίλησε για την αποστολή και το όραμα του σχολείου μας. Σκοπός  είναι  η δημιουργία μιας σύγχρονης σχολικής μονάδας με ανοικτό και δημιουργικό σχολικό περιβάλλον που επιδιώκει την εξωστρέφεια. Μιας σχολικής μονάδας ικανής να ανταποκριθεί στις νέες εκπαιδευτικές ανάγκες, που θέτει τον μαθητή στο επίκεντρο των αλλαγών, στοχεύοντας στη συνεχή βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης. Παράλληλα, τόνισε τον κοινωνικό χαρακτήρα της σχολικής κοινότητας και υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας του σχολείου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς  για την ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, κος Αντώνης Ράπτης εξέφρασε τη βαθιά του ικανοποίηση για την επιτυχημένη προσπάθεια αναβάθμισης της αίθουσας πληροφορικής και υποσχέθηκε ότι ο Σύλλογος θα είναι αρωγός σε κάθε δράση της σχολικής μονάδας.

Ευχή όλων μας είναι σε κάθε σχολείο να υπάρχουν γονείς με ευαισθησία, με διάθεση προσφοράς, με προβληματισμό και πίστη στην κοινωνική αλληλεγγύη και να μπορούν συλλογικά να μετατρέπουν όλα αυτά σε πράξη.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν:

η Αντιδήμαρχος Παιδείας κα Κορίνα Θεοδώρου,

η προϊσταμένη του τμήματος παιδείας κα Δέσποινα Δεσύπρη,

ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης  κ. Θωμάς Κατσαγώνης,

ο πρόεδρος της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης  κ. Ευάγγελος Νικοθώδης ,

ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων  του σχολείου μας κος Αντώνης Ράπτης,

η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα Ρήγα Ψαροπούλου Στέλλα,

η γεν. γραμματέας κα Καρποντίνη Άρτεμις,

η ταμίας κα Ρετσινά Φωτίου Ελευθερία,

το μέλος του Συλλόγου κα Πριοβούλου Έλενα,

μέλη του συλλόγου διδασκόντων και μαθητές του σχολείου.

 

 

1 σχόλιο


Comments are closed, but trackbacks and pingbacks are open.