Στην εξέγερση της 17ης Νοεμβρίου του 1973 τα νιάτα της πατρίδας μας έδωσαν το μεγάλο παρών με επικεφαλής τους φοιτητές του Πολυτεχνείου καθιερώνοντας την 17η Νοεμβρίου ως γιορτή της Νεολαίας και θυμίζοντας σ΄ όλους μας πως για τη λευτεριά χρειάζονται αγώνες.

Τα συνθήματα της εξέγερσης που εξέφραζαν τα αιτήματα του λαού μας,  μιλούσαν για ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ανεξαρτησία και κοινωνική δικαιοσύνη. Για την πραγμάτωση αυτών των πάντα επίκαιρων αιτημάτων, απαιτείται η συνεχής προσπάθεια όλων μας και ο αγώνας της νέας γενιάς για μόρφωση και πολιτισμό.

“Η 17η Νοεμβρίου ας είναι, λοιπόν, μέρα μνήμης για αυτούς που αγωνίστηκαν και για αυτούς που σκοτώθηκαν για την ελευθερία και πηγή έμπνευσης για τους αυριανούς δικούς μας αγώνες κι ας μας θυμίζει πάντα ότι η δημοκρατία δεν είναι αυτονόητη. Η Δημοκρατία είναι υπόθεση όλων μας και εξαρτάται από την καθημερινή ετοιμότητά μας να την υπηρετούμε, να την προστατεύουμε και να την υπερασπιζόμαστε.”

Την Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας τίμησε τους νεκρούς των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973. Στον εορτασμό  για την 45η επέτειο διοργανώθηκε όπως κάθε χρόνο μια σεμνή γιορτή όπου οι μαθητές μέσα από κείμενα, ποιήματα και τραγούδια φώτισαν με τρόπο εναργή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου καθώς και τη μαύρη περίοδο της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Εξαίρετη ήταν η παρουσία της χορωδίας μας αλλά και οι απαγγελίες όλων των μαθητών και μαθητριών μας. Εξαίρετη επίσης και η συμπεριφορά όλων των παιδιών στην διάρκεια της γιορτής. Μπράβο, παιδιά μας.

Ακολουθούν στιγμιότυπα από τη γιορτή:

Σαν τον Αητό φτερούγαγε στις στράτες…

 

Η υπεύθυνη για τα ηχητικά της γιορτής κα Βαλάνου
Η υπεύθυνη καθηγήτρια της γιορτής κα Συνοδινού