Οι πρόγονοι μας το 1940 αψηφώντας τη λογική των αριθμών υπερασπίστηκαν ενωμένοι τις αξίες του ανθρωπισμού, της Ευρώπης και της Ιστορίας μας. Κι αν η  συνέχεια ήταν από τις πιο δύσκολες και τραγικές εποχές που έζησε ποτέ η χώρας μας, ο λαός μας ξαναστάθηκε όρθιος και στα  θύματα που έδωσε χρωστάμε αιώνια ευγνωμοσύνη.  Ας μην ξεχνάμε πως πολλά από τα στοιχεία της δημοκρατίας μας, που σήμερα θεωρούμε δεδομένα, δεν θα ήταν ικανά να υπάρχουν χωρίς τη θυσία αυτών των ανθρώπων.

Το σχολείο μας όπως κάθε χρόνο τίμησε και φέτος την επέτειο του “ΟΧΙ”.  Η εκδήλωσή μας ξεκίνησε με την καθιερωμένη παράδοση της ελληνικής σημαίας από το Διευθυντή του Σχολείου κ. Αργυράκη στους αριστούχους μαθητές και ακολούθησε η γιορτή με ανάγνωση του χρονικού των γεγονότων της επετείου του ΟΧΙ, της γερμανικής κατοχής και της αντίστασης, απαγγελία ποιημάτων, ηχητικά και τραγούδια από το έπος του΄40.                                                                                                                                                                                              Οφείλουμε να εξάρουμε τόσο τον ιδιαίτερο ενθουσιασμό των συμμετεχόντων όσο και  την άψογη συμπεριφορά όλων των συμμαθητών που τους παρακολουθούσαν. Μπράβο, Παιδιά μας!!

Στο τέλος της γιορτής απονεμήθηκαν τα βραβεία και τα αριστεία προόδου στους μαθητές που διακρίθηκαν για την επίδοσή τους τη χρονιά που πέρασε. Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε την αξία της Παιδείας  και πως μόνο μέσα από αυτή θα διασφαλιστούν τα εθνικά μας ιδεώδη και η πολιτισμική μας παράδοση…  για να φανούμε αντάξιοι των προγόνων μας και να ορθώσουμε το ανάστημά μας σε κάθε λογής δύσκολους καιρούς.

Και του χρόνου!!

Ο Διευθυντής του σχολείου μας κος Αργυράκης και η υπεύθυνη καθηγήτρια της γιορτής κα Κεμανετζόγλου.